Haberler

“2019 Tecrübe Paylaşım Programı” gerçekleştirildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) işbirliğiyle yurtdışı vatandaşlarımızdan 50 üniversite öğrencisinin de katıldığı “Tecrübe Paylaşım Programı” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk Hava Yolları (THY), Kredi ve Yurtlar Kurumu, TRT ve TÜGVA başta olmak üzere çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde üniversite öğrencilerine küresel gönüllülük bilinci kazandırılması amacıyla 2019 Tecrübe Paylaşım Programı düzenlendi.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, bütün dünyada ekonomi küçülürken, Türkiye’nin büyüme, kalıbını kırma, yeni açılımlara girme noktasında olduğunu belirti. Konuşmasında projenin başlangıcına ilişkin bilgi veren Çam, projenin temelinin 2014’e kadar uzandığını ancak 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi süreçler nedeniyle çalışmanın başlatılamadığını aktardı.

Seçilmiş, tecrübeleri olan, zamanının önemli bir kısmını sivil toplum faaliyetlerine ayıran gençlerin önemli bir misyonu bulunduğuna dikkati çeken Çam, gençlere şöyle seslendi: “Dünya bir değişim ve dönüşüm içinde. Her türlü sapıklığın, vahşiliğin, acımasızlığın, tüketim faaliyetlerinin, sadece materyalist bir bakış açısının olduğu bir dönemde, yepyeni, taptaze ve sadece kendisini düşünmeyen ‘Ben devletim, milletim için ne yapabilirim?’ sorusunu öne çıkartan bir neslin ortaya çıkması için sizin 21. yüzyılda bütün dünyada yaşanan zorluklara ve tehditlere karşı yeni yaklaşımları ortaya koymanız çok önemli. O açıdan yapacağınız gözlemlerin sadece size kalmaması lazım. Sizin bunları yazarak, çizerek, şiirlere, müziğe, filmlere, fotoğraflara dökerek dünyaya yaymanız lazım. Ben bu vesileyle Anadolu Ajansı ve TRT’ye çok teşekkür ediyorum.”

“Bu projede kurumlar bir vesile”

Bu faaliyette kurumların bir vesile, sembol olduğunu vurgulayan Çam, “Bu bir sivil hareket faaliyeti olarak değerlendirilmekle birlikte tabii ki iş hayatına atılacak olanlarınız da olacak. Pek çoğunuzun özellikle uluslararası alanlara, ticarete, zor olan kısma, ihracata, yatırıma, başka ülkelerle dostluklar kurarak bir çalışmaya da dönüştürebileceğinizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu